This 1680 square foot house is built using the CLT (Cross Laminated Timber) log wall system that combines ancient and modern technologies to create energy-efficient, airtight, and breathable exterior enclosure. The logs are imported from Finland, where they are manufactured with a technology that combines smaller pieces of wood, so they’re more stable, and you get cleaner lines.

The Green Houses

2019 | Residential Development, Great Barrington, MA

The small residential development is an excellent example of an urban infill project taking advantage of the neglected site. Developers initially conceive them as a co-housing community. The project comprised of three 2023 square foot timber-framed cottages that are located on the riverfront at the center of town

Turn Park Art Space / Gatehouse Visitor Center

2017 | Contemporary Sculpture Park and Visitor Center, West Stockbridge, MA

Situated on 16 acres of a former quarry in the town of West Stockbridge, Massachusetts, Turn Park Art Space boasts a unique and diverse landscape. There are hills, meadows, a lake and a 65-foot cliff offering breath-taking views of the surrounding landscape.

Hudson Studio

2015 | Tony Thompson / Margaret Saliske Studio, Hudson, NY

This studio and residence for two artists is set in the context of a historic neighborhood in Hudson, NY. The project was conceived as two separate volumes, detailed and articulated according to the specific requirements of each artist. The design process resulted in two structures of similar mass but with distinctly different characters that echo the personalities of their respective inhabitants.

Pool Terrace

2015 | Pool and Pool Terrace, Harlemville, NY

This series of new concrete walls define a cascading terrace and connect the existing building to the surrounding landscape. Taking advantage of a comfortable microclimate created by the structure's wing walls, the first terrace expands the interior of the building establishing the new outer limit or an "outdoor room."

Factory Studio

2014 | Artist Studio and Gallery, Housatonic, MA

​The renovation of this historic building was challenged with a unique condition. A fire in the 1990’s had destroyed a large part of the structure; leaving the north side of the three-story brick edifice completely open to the exterior at the ground level. This presented a great opportunity to incorporate daylight into the design and provide thermal protection to improve the energy performance of the building

Fairview Lane

2013 | Addition and Remodeling, Hillsdale, NY

 

Lake Side Cabin

2012 | Lake Mahkeenac, Stockbridge, MA

Contemporary 1,500 square feet residence is built on a footprint of the dilapidated 1920’s cottage.  The structure features an energy efficient envelope and a radiant floor heating system. Taking advantage of solar exposure and beautiful views, the building seamlessly integrates interior and exterior spaces. Raised terrace allows residents to enjoy the proximity to the lake with a greater degree of privacy.

Please reload